Фалшивите новини разисква форум на младежи ГЕРБ във Враца

Фалшивите новини разисква форум на младежи ГЕРБ във Враца

Над 100 членове на младежи ГЕРБ от областите Враца, Видин и Монтана участват във форум, посветен на борбата с фалшивите новини. Двудневното събитие бе открито в Градската концертна зала от своеобразния домакин- народния представител и областен ръководител на младежите във Враца Мартин Харизанов и лидера на националната организация Георг Георгиев.

"Честит празник на ГЕРБ и честит празник на г-н Бойко Борисов. Днес сме се събрали на национална академия на младежи ГЕРБ по една тема, която изключително много вълнува нашето общество. Тя  е "Фалшивите новини- атентат срещу истината". Като млад човек, който живее тук, моята кауза е развитието на Северозапада. Убеден съм, че всички заедно в тази зала ще се борим докрай, за да може той да застане там, където му е мястото. Благодаря ви, че сте тук", заяви при откриването народният представител Мартин Харизанов.

"Честит празник на нашата партия, която вече 16 години прави България по-добро място за живот. Благодаря на нашите домакини от Враца, че за втори път приемат наш форум, на който да поговорим не само за фалшивите новини, но и за тези, които ги произвеждат срещу нас. Трябва да променим тази отровена атмосфера в нашето общество", заяви лидерът на младежи ГЕРБ Георг Георгиев.

"Приятели, добри дошли във Враца. Тази сутрин видях една снимка, на която сме с Цецо Паунов преди 16 години искахме да направим обединение на европейско мислещите хора. Мнозинството още сме част от този екип и усилията си заслужаваха, защото направихме много за държавата ни. Аз не чета фалшиви новини. На този форум има млади хора, които ще поемат отговорността за управлението на своите градове, общини и тази академия е много ценна за това как хората да ни чуват. Смисълът в политиката е да градиш и нека да създаваме тук своите семейства, градове, общини, а и държава. Ще живеем така, както си го направим ние и то с отговорност за децата и родителите си", смята кметът на Враца Калин Каменов.

"Вярвам в символиката, че щом на рождения ден на ГЕРБ се провежда такъв форум, то това е гаранция, че развитието на региона ще остане във фокуса на партията и занапред. Радвам се, че има толкова активни млади хора сред нас, които са решили да се развиват и да жертват от времето си, за да участват във решаването на въпросите на градовете и държавата, а не да са пасивни наблюдатели", заяви народния представител Росица Кирова.

"При учредяването на партията преди 16 години имахме енергията и ентусиазма да променим страната. Днес виждам същото- много млади лица, което е доказателство че вървим в правилната посока. Важно е да бъдем заедно-Враца, Видин и Монтана да бъдем обединени, за да се случи това, което искаме за региона. Разчитаме на вас- на вашата енергия, на вашия хъс и добри идеи, да станем един отбор и да работим като отбора на ГЕРБ!", пожела народния представител от Монтана Ирена Димова.

Лектори на форума са Харалан Александров, Любчо Нешков, Росен Йорданов и Флориан Хартлеб, а събитието се организира с подкрепата на фондация "Ханс Зайдел ".


сн.1
сн.2
сн.3
сн.5


2022-12-03 16:24:44