Вдигат втори Лъчелечебен център във Враца

Вдигат втори Лъчелечебен център във Враца

Втори Лъчелечебен център ще бъде изграден във врачанския Комплексен онкологичен център. Той ще бъде разположен на втория етаж на досега съществуващия. Ще бъде пристроен и втори бункер, в който ще бъде разположен линеен ускорител. За осъществяването на строително монтажните дейности ще бъдат вложени средства до 2 милиона и 300 хил. лв. Това реши на свое редовно заседание местния парламент във Враца. Увеличението на средствата с до 300 хил. лв. бе направено от общинския съветник Ирина Иванова. Това провокира остри реакции в част от парламентаристите. Според Цветелина Дамяновска увеличаването на сумата не е сериозно. Тя бе подкрепена от колегата си Момчил Младенов, който заяви, че до момента Община Враца и местния парламент не получават никакви дивиденти от лечебните заведения на територията на града. Иванова репликира, че парите, които ще бъдат похарчени за ремонтните дейности са от бюджета на Комплексния онкологичен център.

Към момента подадената оферта за изграждането на втория лъчелечебен център е само една. Очаква се в най-скоро време да бъде обявена и обществена поръчка за осъществяването на дейностите.

Въпреки острите реакции, относно отпускането на допълнителни средства за строително-монтажните дейности докладната бе приета с 25 гласа „за“, 3 „против“ и двама се въздържаха от гласуване.  

 
2022-11-30 10:09:06