Президентът откри завода на „Теклас“ във Враца

Президентът откри завода на „Теклас“ във Враца

Новият завод за автомобилни компоненти на водещата компания „Теклас“ във Враца откри президентът Румен Радев. След прерязването на лентата, държавният глава, врачанският градоначалник Калин Каменов и кметът на Кърджали Хасан Азис посадиха дръвче пред завода на Теклас. Така обектът, намиращ се в жк "Сениче, бе официално открит.

Koмпaниятa е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители, включително и сегменти за електро- и хибридни автомобили. Инвестицията в шестия завод на компанията у нас е в размер на 20 млн. лв., а разкритите работни места са 300, с тенденция да се увеличават през следващите години.

„Направената инвестиция от „Теклас“ е крачка напред за българската икономика. Това ще доведе до модернизацията на страната ни. Компанията увеличава иновативната си дейност и се превърна в ключов играч в автомобилния сектор в света. Благодаря за добрите условия и социалната икономика, която фирмата предоставя на служителите. Приветствам общинското ръководство в лицето на кмета Калин Каменов за агресивните действия за привличането на тази инвестиция във Враца. Вярвам в „Теклас“, че ще раснася името на България по целия свят“, заяви президентът Румен Радев.

Генералният директор на „Теклас – България“ Неби Анъл представи дейността на компанията и нейните партньори в автомобилостроенето.
„Към момента изнасяме 100% от нашата продукция в целия свят, като износът ни за всяка година е на стойност около 500 млн. лв. Инвестициите ни в България са на стойност около 190 млн. лв., като една от най-важните е научно-изследователския център. Това за нас не е един голям актив, а една инвестиция за цяла България “, обяви Неби Анъл.

Инвестициите да укрепват сътрудничеството между България и Турция, пожела посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок.

Благодарност за направената инвестиция към ръководството на фирма „Теклас“ и всички отговорни институции, изрази врачанският градоначалник Калин Каменов.

„В този завод работят служители от четири общини – Враца, Бяла Слатина, Криводол и Борован. Вярвам на капацитета на този регион. Вярвам, че ще има още много инвестиции тук“, категоричен бе кметът Каменов.

 


1
2
3
4
5
6
7


2022-11-24 15:40:50