Местността "Томин мост" ще бъде част от туристически маршрут за посетители

Местността

В седмицата на голямото национално чистене и по повод отбелязването на 99-тата годишнина от Септемврийската епопея, под патронажа на кмета на Община Криводол Христо Доков, стартира заложеното почистване и в стратегическия план по изпълнение на Програма за развитие на туризма в Община Криводол. Под прякото му ежедневно ръководство и с подкрепата на доброволци, мемориалният комплекс "Септемврийци" е достъпен за ежедневно посещение - почистени стъпала, окосена трева и изрязани тръни и храсталаци.

"Поддържането на инфраструктурата около паметниците в града и населените места е важно, защото имаме богата история. Почистването на мемориалния комплекс "Септемврийци" беше наложително, но се нуждаехме от техника и работна ръка, с каквато вече разполагаме. Почистването и облагородяването на местността продължава, като се стремим да не нарушаваме инфраструктурата - ще бъдат почистени всички подходи и алеи около обелиските с имената на септемврийците, така ще осигурим достъп за посетителите - всеки,  който желае е добре дошъл да се включи и да ни подкрепи в начинанието. Културата на един народ се определя от отношението му към историята, поддържането и почитането на паметните места и знаци.“, сподели Доков.

Местните хора и стотиците гости от областта- потомци на славните септемврийци и обществеността, изказват своята най-искрена благодарност към Христо Доков за положените усилия и грижа за запазване на историята на родният ни  край.


1
2


2022-09-28 09:46:17