Ген. Стефан Янев в Козлодуй: Ние сме за нови ядрени мощности в Козлодуй и Белене

Ген. Стефан Янев в Козлодуй: Ние сме за нови ядрени мощности в Козлодуй и Белене

Като част от предизборната си обиколка лидерът на партия "Български възход" ген. Стефан Янев посети Козлодуй по покана на втория в листата- общинският съветник Юлиян Тошев.

Той посети кораба-музей "Радецки" и разговаря с местните рибари и туристи. След това се състоя среща на листата със симпатизанти от града. На нея Стефан Янев заяви:

"Избрахме Козлодуй заради символиката. Да се поучим от историята и да намерим посоката, в която да се развиваме като народ.  Основната идея да търсим заедно решения за бъдещето на България- да я запазим, да я има и да се развива като модерна страна с благоденстващ народ. Поставяме няколко акцента- на първо място демографията и децата на България. Подпомагане развитието на икономиката, за да се завърнат избягалите от страната. По-лесен достъп за пазара на труда и образование за традиционните диаспори.

За икономическата среда предлагаме нова данъчна система. Фирмите, които печелят обществени поръчки ще бъдат облагани прогресивно подоходно. Това означава, че част от печалбата ще бъде поделена с държавата. Подобряване на организацията на държавата- мандатност, конкурсно начало, реална оценка на качеството на изпълнение на задълженията в администрацията. Поставяме и въпроса за морала в нашия обществен живот. Ще имаме морален борд или етичен съвет, от хора с безупречна оценка. Те ще оценят нашите депутати, законодателната им дейност и морал и с тази оценка те няма да имат очи да ни лъжат. Дано това се възприеме и от другите партии, за да има корекция в поведението на хората във властта.

Напоследък много се говори какво правим в тежката зима.

Очаквам до дни сериозни инвеститори със сериозно предложения към държавата, за да минем по-лесно икономическите кризи. Ние сме категорично за нови ядрени мощности в Козлодуй и Белене, удължаване максимално срока на въглищните централи и стопиране на зелената сделка в Европа. Бъдещето е в производството на водород и ние можем, вместо да изнасяме ток, да произведем водород и да намалим цената на природния газ, който внасяме, смесвайки го.

 Цялата криза в енергетиката на Европа е резултат на грешни решения на безименни европейски чиновници, които критикувам от много време. В частност тя е свързана със затварянето на ядрени мощности. От липсата на силно лидерство в ЕС. Европа ще бъде добре, когато има силно лидерство. България трябва да има визия за силно европейско лидерство. Ако не сме силни като ЕС, наравно с другите геополитически играчи, ние се превръщаме в тяхна плячка.В баланса на световните отношения ние трябва да сме част от силна Европа, защото знаете, че нашата държава я е имало доста преди другите сегашни европейски държави. Трябва да се държим отговорно и със самочувствие, а не да чакаме нашите началници от Европа да ни кажат нещо. Няма алтернатива България да напусне ЕС.

По отношение на войната в Украйна, мисля че България трябва да бъде за мирно решение на конфликта. Европейското лидерство трябва да работи за мирно решение.

Водачът ни листата д-р Росен Айков благодари на коалиционните партньори от Земеделски народен съюз, на всички симпатизанти и прикани за масово гласуване.

"Искам да благодаря на ген. Янев за посещението в малък, но важен град като Козлодуй", заяви Юлиян Тошев.


сн.1росен
сн.3
сн.5
сн.5
сн.6


2022-09-25 14:37:25