Добър пример: Областни управители заедно обсъждат купуването на гласове и снабдяването с дърва

Добър пример: Областни управители заедно обсъждат купуването на гласове и снабдяването с дърва

Осигуряването на дърва за огрев в област Монтана върви нормално. Имам уверението на директорите на горските стопанства, че до настъпването на зимата възрастните и социално слабите жители в населените места ще бъдат снабдени“, каза областният управител на Монтана Валери Димитров.

Изявлението му бе в отговор на журналистически въпрос преди началото на среща, проведена съвместно с областните управители на двата съседни региона – Георги Митов на Враца и Огнян Михайлов на Видин. В нея участваха и заместник областните управители, както и представители на горските предприятия и стопанства, службите за подпомагане и дирекциите на МВР от трите области.

Снабдяването на дърва за огрев бе сред двата основни акцента. По информация на заместник-директора на Северозападно държавно предприятие инж. Атанас Златков, от плануваните 41 хиляди пространствени кубически метра дървесина към момента са реализирани 32 хиляди, а очакванията са до края на годината количествата да са над 50 хиляди кубика. Всяка седмица предприятието планира допълнителни количества. Според ценоразписите, по които закупува дървесината от стопанствата, цената е между 30-35 лева за кубик.

На срещата бе анализирана и обстановката, свързана с предизборната кампания и предстоящите избори за народни представители на 2 октомври. До момента в Областната дирекция на МВР – Монтана са постъпили шест сигнала за изборни нарушения, образувани са три досъдебни производства, едно лице е задържано по закона за МВР, съобщи директорът старши комисар Бисер Йончев. Случаите са докладвани на прокуратурата и работата по тях продължава. По досъдебни производства за изборни нарушения през миналата година, има шест осъдителни присъди.

Областните управители призоваха представителите на горските стопанства и предприятия за по-експедитивни доставки на дърва, особено за възрастни хора и социално уязвими жители. Те освен това напомниха, че държавни служители не трябва да участват в предизборни агитации, свързани със заеманите от тях постове и длъжности.

А към всички участници в срещата Георги Митов, Валери Димитров и Огнян Михайлов, отправиха и още един апел: да работят само и единствено в услуга на обществото, а не в обслужване на частни или партийни интереси.


сн.1


2022-09-23 07:31:42