Община Георги Дамяново празнува

Община Георги Дамяново празнува

На 22 септември община Георги Дамяново отбелязва двоен празник – Денят на независимостта на България и празник на общината.

Тържествата започнаха с празничен водосвет в Лопушанския манастир.

На тържествена сесия на общинския съвет кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова удостои с „Почетен знак” двама педагози и лекар. За дългогодишен принос в областта на образованието отличието получиха педагогът и директор на детската градина в Копиловци Снежана Петкова и Иван Каменов, който 25 години е директор на училището. С голяма емоция Снежана Петкова разказа за своята живот и благодари за отличието със свое стихотворение.

„Това е моят живот – образованието. На него съм се посветил”, каза Каменов. Неврологът д-р Красимира Дионисиева бе наградена за помощта, която оказва за жителите на Георги Дамяново.  „Ще продължавам да полагам грижи за вашето здраве. Благодаря, че когато завърших медицина първата ми работа тук бе в поликлиниката с д-р Петкова. Имам много добри спомени. Много благодаря за всичко. Бъдете здрави”, сподели д-р Дионисиева.

Нина Петкова връчи значка с герба на Георги Дамянова на 11-те общински съветници. „Изказвам своята благодарност към общинските съветници за подкрепата, за критиката, за съветите. Благодаря на кметовете и кметските наместници, на служителите от администрацията за усилията, които полагат за хората от Георги Дамяново. Благодаря на жителите на общината за подкрепата, защото тази подкрепа ми дава сили да работя денонощно за вас. Пожелавам здраве на всички вас. Честит празник!”, каза в словото си Нина Петкова. Областният управител на Монтана Валери Димитров поднесе букет на кмета на Георги Дамяново Нина Петкова и пожела благоденствие и здраве. В къщата музей „Георги Дамяново” бе отбелязана 130-та годишнина от рождението на патрона на общината. В центъра бе подредена кулинарна изложба приготвена от народните читалища в общината. Самодейците от читалищата в Георги Дамяново изнесоха празнична програма.

Тържествата ще завършат с концерт на Ива и Велислава Костадинови, който започва в 16 часа на центъра в Георги Дамяново.


2
3
4
5
6
7


2022-09-23 07:42:22