Близо 200 първокурсници прекрачиха прага на Великотърновския университет

Близо 200 първокурсници прекрачиха прага на Великотърновския университет

С тържествена церемония бе открита новата академична година във филиала на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Враца. Директорът на учебното заведение доц. д-р Рени Коцева приветства присъстващите и им пожела успех.

„Щастлива съм, че дворът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ е пълен с млади хора, тъй като младостта е радост. Изборът на професия, която сте направили е много добър. Трябва да знаете, че това е професия, която ще Ви среща с децата, родени в цифровата ера. Те ще Ви изненадват. Бъдете готови да се учите от детството и да го водите към по-доброто. Филиалът на ВТУ се утвърди като образователен и културен център и през тази година всички обявени места вече са заети“, заяви директорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Враца доц. д-р Рени Христова.

Кметът Калин Каменов призова студентите да надграждат постигнатото и да бъдат пример за своите бъдещи възпитаници.

Програмата продължи с изпълнение на децата от ДГ „Брезичка“ и приветствия от представители на образователни институции в града.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Галин от Врачанската епархия.

През настоящата година във филиала в града се обучават над 980 студенти, като от тях 622 са в бакалавърски програми, 350 – магистри. За пръв път прага на висшето учебно заведение прекрачват близо 200 първокурсници.


1
2-2
3-3
4-4
5
6
7
сн.7


2022-09-21 16:08:23