Ст.н.с. Йордан Малджански: Селското стопанство може да извади България от всички кризи

Ст.н.с. Йордан Малджански: Селското стопанство може да извади България от всички кризи

Трябва да сменим неолибералния модел, а не партиите начело 


Ст.н. с. Йордан Малджански - водач в 1 МИР Благоевград на листата на „Справедлива България в Благоевград и втори в 6 МИР-Враца

 

Уважаеми сънародници,

Обръщам се към всички Вас, които сте в България, както и към онези от Вас, които неолибералният модел прокуди да търсят препитание в чужбина.

Родината ни е изправена пред сериозни изпитания и само ако се обединим, с общи усилия ще можем да се справим с връхлитащите ни  кризи. Колкото и странно да звучи - кризите обединяват! В китайския език, например има йероглиф които едновременно означава   ОПАСНОСТ и ШАНС.

С какво са опасни сегашните кризи в нашата страна? - с това, че те застрашават държавата и нацията ни!

Следователно се налага да  проявим мъдрост и да се доверим на генетичната си памет! Нека си спомним в Историята на държавата ни, как нашите деди са пазели честта си и държавността и как опирайки се на силата на непобедимия Български дух – винаги са намирали изход от трудни ситуации и дори са излизали победители!

На прага на избори сме. Всички забелязваме колко висок е градусът на нетърпимост между партиите - съпернички за властта и съответно между членовете им. Свидетели сме на яростни нападки и неуважение и това разединява нацията ни.

Няма партия, която да предлага адекватни решения за справяне с  кризите, пред които е изправен светът, в т.ч. и нашата страна. От една страна търпим последиците от ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА и от  ЕНЕРГИЙНАТА КРИЗА, които се мултиплицират от ВОЙНАТА В УКРАЙНА. От друга страна, всичко това се случва на фона на социалната, политическата и демографската кризи и в последните години - на Ковид пандемията.

Прави впечатление, че всички партии са от дясното политическо пространство и не обсъждат проблемите на Обществото, а обсъждат поведението на себеподобните. Така, те определено не предлагат решения и поставят страната ни в рискова ситуация.

Нито една измежду партиите не е направила социално-икономически анализ на последните 32 години, през които неотменно бе налаган неолибералният модел - един напълно чужд на икономическата стратегия и политическата култура на България модел. Именно такъв анализ би дал ясна представа за проблемите в държавата ни, породени от прилагането му.

Всяка партия на власт обсъжда предишната партия на власт и я заклеймява. Най-пресният пример е заклеймяването на Б. Борисов. Тук интересното е, че неговата партия е дясна партия и той също обслужваше неолибералния модел. В този  смисъл, какво се случи след като беше отстранена от власт неговата партия? Нищо не се промени, остана си неолибералният модел – останаха си и проблемите!

Нима смятате, че други партии, принадлежащи на дясното политическо пространство, като дойдат на власт, ще донесат промяна в живота на Обществото, ако не сменят неолибералния модел с друг модел? Те просто ще продължат да налагат същите неолиберални „ценности“!

Всички тези партии коментират най-вече бедността, глада, безработицата, социалното неравенство и демографската криза и как да се справим с тях - извинете, но това са последици от прилагането на  неолибералния модел и няма как да предлагате решения на въпросните проблеми, при положение че Вие подкрепяте и продължавате да прилагате този модел, защото той ще продължава да генерира още от същото.

Единственото решение на тези проблеми е в СМЯНАТА НА МОДЕЛА! И съответно - друга Програма, защото тези проблеми са в корелация и не могат да бъдат решавани по отделно.

ПРОГРАМА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, е Програмата, която аз предлагам на Българските граждани. Тя може не само да ни спаси, но и да ни даде шанс за възраждане.

Предлагам тази Програма чрез Коалиция „Справедлива България“.   Подкрепете Програмата, като гласувате с бюлетина №6.

 

Какво предлага Програмата

В условията на криза - първото правило е, че целият ресурс на държавата се насочва към опазването на населението, а не към опазване на бизнеса. За това правило, партиите не споменават и дума!

За да спаси населението, Държавата трябва да гарантира изхранването му! Т.е. да осигури ХРАНА - безопасна и в достатъчни количества,  достъпна за всички! Това, обаче е възможно само и единствено ако ние сами произвеждаме храната!

От износител на храни в миналото, днес България задоволява едва 20% от енергийните и белтъчните си потребности със собствено производство.

Войната в Украйна повиши цените на основните храни, които не само че ще стават по-скъпи, но и ще започнат да липсват на пазара. Поради това, спешно е необходимо да се сформира Щаб по прехраната и военновременните запаси. МЗХГ ще бъде управлявано от този Щаб. Щабът следва да се помещава в Президентството и да се управлява от Президента.

Програмата, която съм разработил, предвижда основно развитие на Животновъдството и Земеделието. Тя гарантира създаването на 500 000 реални работни места в Аграрния сектор и в допълнение – на още 300 000 в други дейности.

За реализирането на тази Програма не се изисква допълнителен финансов ресурс - това което сега имаме от ПРСР + 60% от 13-те милиарда по Програмата за възстановяване и развитие, които да бъдат насочени в Селското стопанство (не за тунели и мостове над р. Дунав!) е достатъчно.

Така, за 4 години можем да изправим България на крака и да започнем да си връщаме позициите.

При 800 000 - 1 000 000 реални нови работни места, постъпленията в НОИ ще нараснат значително, както и количествата храни родно производство.

Съживяването на аграрното производство ще доведе до нарастване на БВП с повече от 25% на годишна база, при което за един 4-годишен период, ние на практика ще удвоим БВП.

Това ще позволи да се увеличат пенсиите и заплатите на държавните служители с 50% и в същото време, да се намалят цените на храните с 50%. Ето пример за реална Социална политика на една държава!

Сега, Социалната политика на нашата Държава се осъществява чрез компенсиране с пари, при което се обезличава трудът на хората. Ние Българите, от трудова нация се превърнахме в консуматори и лентяи и не проумяваме, че това ще ни доведе до фалит, защото   изяждаме заеми, които вземаме и които без производство, няма как да  върнем. 

Възпитаниците на Харвард и други наши „експерти“ - икономисти, на заплата при Сорос, ни предлагат сценарии, които няма как да случат на тази географска ширина, където ние като нация през цялата си История сме постигали всичко с труда на българския селянин, в т.ч.и развитието на Държавата си.

Ние не сме и не можем да бъдем като американците или пък като гражданите на други европейски държави, чието развитие е било осигурявано от колониите - с евтини суровини и евтина работна ръка!

Днес, ние Българите вместо да надграждаме съграденото от нашите предци, се пръснахме по света и станахме роби на други нации. 

Нека спасим Родината си - сега е моментът да се обединим около Програмата, която аз предлагам, за да спасим България; за да има къде да се завърнат утре, нашите деца и внуци!

Длъжни сме да го направим, в името на нашите предци, работили неуморно за нейното съграждане и дали живота си за България!

Надявам се разбирате, че това е нашият шанс за спасение!  Обръщам се най-вече към българските селяни, в качеството им на  собственици на Държавата.

Ние, българските селяни притежаваме 85% от територията на страната. Ние сме основали и създали нашата Държава. Единствено ние селяните имаме нужда от нашата Държава, защото тук в България, ние сме свободни селяни, докато в чужбина се превръщаме в роби на чужди нации и държави! 

Гражданите, на които поверихме управлението на нашата Държава, нямат нужда от държава! Това е защото те се чувстват граждани на света и когато решат - просто я напускат!

Благодаря Ви предварително за Вашата подкрепа! 


 

Справедлива България е с № 6 в бюлетината! 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!


1


2022-09-21 11:14:36