Скандал завърши с два трупа в оряховско село

Скандал завърши с два трупа в оряховско село

Битово убийство с личен мотив. Това е водещата версия, по която работят разследващите органи в хода на образуваното досъдебно производство за зверския инцидент в с. Долни Вадин. В 15.46 часа вчера в районното управление в Оряхово е постъпил сигнал за прострелян човек. Към мястото веднага бил изпратен полицейски екип. На адреса служителите на реда намерили трупа на 57-годишен мъж от Долна Митрополия, който има къща в селото и живее там. Бездиханното тяло било в помещение, обособено като механа, като по него имало две огнестрелни рани.  

На пода пред дивана лежал безжизнен 41-годишен мъж от Тръстеник, област Плевен. Мъжът бил приятел на собственика на къщата и често му идвал на гости. По неясни причини вчера той се качил в дома му, гръмнал го, а след това застрелял и себе си в слепоочието. При последвалия оглед в механата били намерени пистолет и три гилзи. Пистолетът е законно притежаван. Двамата мъже не са криминално проявени, уточняват от МВР.

„Тук се касае за личен мотив, който ще се установява. Оръжието е законно притежаван пистолет от извършителя. Убитият е организатор по лова, издавал е удостоверения на ловците. Убиецът често е гостувал на жертвата си на Долна Митрополия. Те са се познавали от години. Убиецът е бил ловец“, заяви окръжният прокурор на Враца  Владимир Сираков.

 

 

 
2022-09-19 11:32:09