Учители изненадаха с подаръци учениците си на 15 септември

Учители изненадаха с подаръци учениците си на 15 септември

 

На първия учебен ден класните ръководители в ОУ " Отец Паисий" в с. Софрониево, Община Мизия спазиха дългогодишната традиция и подариха на всеки свой питомник подарък с лични средства. Първокласниците пък бяха дарени от името на Община Мизия от секретаря й Десислава Лехчевска с книжка, а общинският съветник Галя Ангелова дари на децата тетрадка с корица от рисунка на възпитаничката на местното школо Вяра Янкова, която тази година е вече студентка. Вече пета поредна година първокласниците получават тази тетрадка с нейната рисунка, с която тя е спечелила първа награда в конкурса "Моят Великден". Проектът е на г-жа Ангелова която е и общински съветник втори мандат.

„Идеята е да покажем нашата принадлежност към традициите и родното място. И с този проект да мотивираме нашите талантливи деца да участват в инициативите на читалище и училище! Традициите са мостът между миналото и нашето бъдеще", сподели тя.

Първокласниците бяха изненадани и с подаръци от местното читалище "Пробуда 1927", които по чинове бяха поставени от служителката му Красимира Кирилова. Тя им  пожела да изграждат стъпка по стъпка своя замък от знания. Тържествено бе посрещнато  училищното знаме, издигнат бе националния флаг, след което  всички присъстващи отдадоха  почит на химна.

С много  веселие, трепет и желание за нови знания и умения, приключения и приятелства ученици, родители и гости се веселиха  в училищния двор, в който играха хоро, пяха песни и с вълнение  рецитираха стихчета за щастието да знаеш, можеш и твориш, което се придобива в училището( видео  1 и видео 2). Първият училищен  звънец удари служителят по поддръжката чичо Валери, а  по стара българска  традиция менчето с вода  за успех и благопреуспяване лисна  директорката. Тя се обърна към първокласниците, останалите ученици, родителите, учителите и служителите със слово, което дълбоко развълнува всички. Основните акценти в него разкриха, че в училището се учи, твори и израства с актуалните повели на времето, с пълноценното изграждане на децата като свободни, търсещи и вярващи в успеха си личности.    

Отправен бе призив за дарение за подпомагане лечението на болно момче от гр. Бяла Слатина.

Поздравителен адрес бе получен и от кмета на селото Демира Димитрова.

Наташа Войкина

 

 

 

 

 


1
2
сн.4
сн.5
сн.6
сн.8
сн.9
сн.7
сн.8


2022-09-17 14:53:53