Удари първият звънец в СУ „Васил Кънчов“

Удари първият звънец в СУ „Васил Кънчов“

С тържествена церемония преди минути бе даден старт на новата учебна година във врачанското СУ „Васил Кънчов“. Празникът в елитното учебно заведение бе за първокласници, петокласници и осмокласници, които започват нов етап в своето образование. Официални гости на проявата бяха зам. кметът на Община Враца Цветан Стойчков, Цветана Иванова - председател на Училищното настоятелство, общинският съветник Гроздан Темнишки и други.

„Пътят към училището е пътят към себе си. В класната стая се намира магията на науката. Задавайте въпроси и търсете отговори. Имайте смели мечти, които следвайте по пътя на живота“, заяви в приветственото си слово директорът на СУ „Васил Кънчов“ Димитър Марков.

Специално обръщение към възпитаниците и преподавателите на учебното заведение отправи и зам. кметът Цветан Стойчков.

„Скъпи ученици, Вие влизате в един нов свят, в който не всичко ще е лесно. Борете се първокласници. Скъпи зрелостници не забравяйте Враца. Един ден се върнете в родния си град със своите знания и умения“, заяви Стойчков.

Тази година първокласниците в СУ „Васил Кънчов“ са 23 в една паралелка. Общият брой на учениците е 540, разпределени в 21 паралелки.  


1
2
3
4
5


2022-09-15 10:20:48