Мизия с кампания за пострадалите от наводненията в Карловско

Мизия с кампания за пострадалите от наводненията в Карловско

 

„По време на наводнението през 2014 г. в град Мизия изключително много хора ни подадоха ръка! Сега е време да подадем ръка и ние!“, категорични са от местната администрация.

През изминалите дни проливни дъждове заляха цялата страна.

Местните хора в Карловско продължават да се борят с щетите нанесени от р. Стряма. Най-тежко пострадалите населени места са Каравелово, Богдан, Московец, Розино, Слатина, Христо Даново, Клисура, Черноземен, Трилистник, Долна Махала. Стотици семейства останаха без дом, храна, дрехи, както и питейна вода.

Община Мизия ще се опита да достигне до възможно най-много от нуждаещи се, но имаме нужда и от Вашата подкрепа. Защото заедно можем!

Събират се:

Хранителни продукти за директна консумация – консервирани храни, пастет, лютеница, сладко, хляб, боб, ориз, леща, олио, бисквити и всякакви други пакетирани храни готови за директна консумация.

Бутилирана вода – бутилки от 1,5 л., 3л. и 5л.

Одеяла, лекарства от първа необходимост, дезинфектиращи препарати, перилни препарати и препарати за почистване.

Сборен пункт за събиране на материалните дарения е сградата на Общинска администрация Мизия. През почивните дни помощите ще може да предоставите на Дежурния по Общински съвет за сигурност на същото място.

Всеки, който желае да дари парични средства, може да го направи с SMS на телефон 17 777 с текст: DMS KARLOVO или на: https://dmsbg.com/…/pomosht-za-navodnenite-sela-v-obshtina…/."

 
2022-09-08 14:12:48