Голямо тържество направиха за събора на Горни Вадин

Голямо тържество направиха за събора на Горни Вадин

„Моето село хубаво –

къщите бели, високи,

дворите равни, широки.

Край него Дунав протича

и Горни Вадин се нарича.“

С тези думи малката Марая Мариянова постави началото на празничната програма по повод Традиционния събор в село Горни Вадин.

От мало до голямо, от младо до старо се събраха на площада пред кметството – да се видят, да се прегърнат, да се поздравят, да поиграят хора за празника.

С думите, че „Където и да живеят горновадинчани, те носят в сърцето си любовта към своето родно място“, кметският наместник – Елена Максимова поздрави домакини и гости на селото.

Официални гости на събора бяха кметът на община Оряхово – Росен Добрев, общински съветници, кметове на кметства в общината.

В поздрава си, Росен Добрев, увери вадинчани, че имат пълната му подкрепа за приноса им към развитието на селото. А на тези, които са разпилени по различните краища на страната – често да се връщат към корените си и да останат верни цял живот към хубавия роден край.

За празничното настроение допринесоха певческа група към ПК „Ехото на Леденика“ – с. Горни Вадин, певческа група „Оряховски напеви, танцов състав „Изворче“ към НЧ „Надежда 1871“.

Специален гост на вечерта бе изпълнителят Райко Кирилов.

 


2
3
4
6
8


2022-09-05 10:19:36