Голямо тенис-шоу стягат в Бяла Слатина

Голямо тенис-шоу стягат в Бяла Слатина

Голям турнир по тенис на корт стягат тази събота и неделя в Бяла Слатина.

Над 50 състезатели и любители се очаква да премерят сили на първото издание на турнира "Чомстил ореn" на кортовете на тенис-клуб "Бела понте".

За големия награден фонд от 3000 лева ще се борят участници в три категории- семи-про, аматьори и двойки, като те могат да бъдат и смесени, съобщи Андрей Димитров от тенис-клуба. Очакваме добри тенисисти от София, Плевен, Враца и други градове. Таксата за участие е 45 лв., като за всеки състезател ще има напитки и плодове. Сред спонсорите на състезанието са престижната френска компания за тенис Babolat и българската фирма за спортни облекла Divace, благодарение на които ще има много награди за участниците.

Тенисът на корт бележи възраждане през последната година, когато ентусиазираните младежи Андрей Димитров и Дамян Станков поемат игрищата. Днес в клуба вече тренират 40 деца.

"Идеята за събитието се роди преди две седмици, когато организирахме малък турнир, споделя запаления тенисист и главен спонсор Стилиян Чомаковски. Събраха се стотици белослатинци, както ветерани- тенисти, така и много семейства с децата си. Те ни накараха да направим празник на тениса. Очакваме над 150 гости от други градове, които вече са резервирали стаи в местните хотели. Подготвили сме кулинарни изненади, хубави напитки и вярвам, че всички любители на спорта ще се радват да бъдат част от това събитие. С него ще мотивираме младите да обикнат такъв модерен спорт като тениса и ще върнем спортните традиции на Бяла Слатина. Нека всички се чувстват поканени на тенис-шоуто и вярвам, че заедно ще превърнем този турнир в хубава традиция и празник на града ни", признава Чомаковски.

 


сн.1
сн.2


2022-08-23 15:41:44