Разглеждат в съда случая с убитата на пътя врачанска учителка

Разглеждат в съда случая с убитата на пътя врачанска учителка

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Д. (на 24 години). Мъжът блъсна с колата си учителка на оживен булевард във Враца.

Инцидентът е от 24 ноември 2021г. Тогава живота си изгуби уважавана преподавателка. Шофьорът е карал по бул. "Васил Кънчов" със скорост 70 км/ч, при разрешена до 50 км/ч.

            По същото време на платното за движение навлязла Ц.Ц., като предприела пресичане на булеварда в мястото без обозначена пешеходна пътека. Управляваният от обвиняемия автомобил с предната челна част ударил жената. Пострадалата паднала първоначално върху панорамното стъкло, а впоследствие на асфалтовата настилка.

            Водачът възприел удара, но не спрял, за да остане на мястото на произшествието. Вместо това ускорил и продължил в посока с. Нефела. Придвижил се до покрайнините на селото, където в местността „Градините“ до гробищния парк укрил автомобила. Същата вечер напуснал страната, като се завърнал няколко дни по-късно.

            След подаден сигнал на телефон за спешни случаи за пострадала жена на място пристигнал медицинска екип, който я транспортирал до болнично заведение. Вследствие на тежко травматично увреждане Ц.Ц. починала.

            В хода на разследването е бил намерен и иззет като веществено доказателство управляваният от обвиняемия автомобил. Колата е била заключена и без регистрационни номера.

            С действията си Д.Д. нарушил правилата за движение, което довело до невъзможността своевременно да възприеме пешеходеца и съответно да изпълни задължението си да намали или да спре при възникналата опасност.

            Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие със загиналата жена е извършено от него в изпитателния срок на предходното осъждане. По делото е установено, че за период от 3 години, след придобиване на право за управление на МПС, Д.Д. е извършил 14 различни нарушения на Закона за движението по пътищата. Спрямо него са издадени 5 заповеди за принудителни административни мерки, с които неколкократно временно е отнемано свидетелството му за управление на МПС.

            Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 
2022-08-11 12:03:10