Новият областен на Враца встъпи в длъжност

Новият областен на Враца встъпи в длъжност

Новият областен управител на Враца Георги Митов встъпи в длъжност днес. Той бе посрещнат от досегашния губернатор Стефан Красимиров с организирана официална церемония по предаването на властта. Красимиров благодари на екипа на администрацията за отличната и професионална работа и пожела на Георги Митов да управлява честно, законосъобразно и отговорно.

„Завещавам една Областната администрация в добро състояние, в която се работи сериозно и се залага на добри практики“, каза Стефан Красимиров.

Георги Митов обсъди с досегашния областен управител текущата работа на Областна администрация – Враца и хода на организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г.

Новият областен управител изрази желание за приемственост и надграждане на постигнатото досега от Областна администрация – Враца.

„Приемам щафетата от областен управител, който е работил сериозно, конструктивно и открито“, заяви Георги Митов.

Основен приоритет в работата му ще бъде организирането и провеждането на нормални, честни, прозрачни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. „Целта е да продължим да връщаме доверието на обществото в държавността и върховенството на закона. Законността ще бъде незаобиколим и постоянен принцип в моята работа и дейността на Областната управа“.

Митов изрази увереност, че бързо ще навлезе в детайли в актуалната работа на всички звена на институцията. Новият областен управител  изтъкна, че наред с работата по основния приоритет – провеждането на парламентарните избори, администрацията трябва да продължи да изпълнява качествено всичките си други функции. Новият областен управител се запозна с колектива на администрацията. Той призова служителите на институцията да работят професионално, почтено и отговорно в служба на държавата и в интерес на обществото, изпълнявайки текущите си задачи.

Георги Митов дълги години е работил в системата на  МВР, като през 2012 г. е назначен за началник сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Враца, а от 2015 до 2019 г. е началник РУ на МВР към ОД на МВР във Враца. От 2019 г. до момента се занимава с организация и управление на дейности, свързани с инфраструктурното строителство в частния сектор. Притежава бакалавърска степен по „Счетоводство и контрол“ от УНСС и магистърска степен „Финанси“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а по-късно завършва специализиран курс за подготовка „Противодействие“.


1


2022-08-05 11:20:20