Кмет се включи в пробега на мира

Кмет се включи в пробега на мира

Бегачите от Пробега на мира пристигнаха в Мизия. Бяха посрещнати на входа на града с питка и мед, както и от представители на СК Мизия с треньор Красимир Маринов. Оттам, всички заедно, ескортирани от полицейски автомобил, те пробягаха разстоянието до НЧ „Просвета-1915”, където бяха посрещнати от жители и възпитаници на ДГ "Незабравка" и ОУ "Цанко Церковски".

Пред читалището на бегачите от отбора на Пробега бе представен комплимент от талантливи деца на Мизия, тематични стихотворения за Мира в изпълнения на Айя-Мария Каменова и Тея Бояджиева и музикални изпълнения на вокална група към ЦПЛР-Мизия с ръководител Борислав Борисов.

Кметът на община Мизия, Валя Берчева приветства гостите с думите:

"Изключително съм радостна да ви приветствам в нашия град и да посрещнем Факелът на мира в тези времена, в които мир е една дума, която е в мечтите, но не и в реалността на много хора. Едва ли има по-подходящо време чрез това събитие да изкажем нашата подкрепа към хилядите, ако не и милиони хора, борещи се и очакващи да изживеят живота си в мирни времена, без войни, без болести и в мир със себе си и света!"

Валя Берчева стана и участник в Пробега, като се включи в официална обиколка, държейки Факела на мира.

След кратката програма по посрещането, всички заедно засадиха дърво на мира, с което отбелязаха идването на Факелът на Мира в Мизия.


1
2
3
4


2022-07-05 13:17:08