До 7 години затвор за двамата биячи от Галиче

До 7 години затвор за двамата биячи от Галиче

От 2 до 7 години „Лишаване от свобода“ ще бъдат наложени на двамата младежи, насели зверски побой над възрастен мъж от белослатинското село Галиче. На тях ще им бъде повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Те вече са привлечени като обвиняеми и са с наложена мярка за неотклонение 72 часа. След изтичането им от прокуратурата ще поискат постоянната им мярка за неотклонение. Това съобщи окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков.

Екшънът се е разиграл към 18.30 часа снощи. Между тримата участници в мелето избухнал скандал. Тогава двамата младежи – 22-годишен от Ихтиман и непълнолетен от Галиче, скочили на бой с дървени колове на възрастния си опонент. Те започнали да го налагат зверски и не спрели, докато не го оставили облян в кръв.

Пострадалият е И.Д.А. на 73 години от Галиче. Той е откаран в спешния център в Бяла Слатина, където след преглед медиците го оставили за лечение. Мъжът е с комоцио и охлузни рани по лицето и тялото. Има съмнение за фрактура на два пръста на лява ръка. Опасност за живота му обаче няма, смятат лекарите.

Свидетели на екшъна подали сигнал в полицията и на мястото бил изпратен екип униформени. Те направили оглед и разпитали очевидци, след което щракнали белезниците на двамата побойници и ги тикнали в ареста.

Непълнолетният бияч на възрастния мъж е брат на Аксел Олеков, който уби по особено жесток начин 17-годишната Андреа Руменова през януари 2020 година.

 
2022-07-04 15:32:37