Половин милион лева усвои Ковачица

Половин милион лева усвои кметство Ковачица

С емоции, танци, песни и сценки в Ковачица бе отпразнуван деня на местната инициатива. Ученици, учители, кметство и екипа на МИГ Лом се веселиха и рисуваха в парка пред кметството. Талантливите деца от основното училище нарисуваха представите си за „Моето село – smart village” с бои на платно и с тебешири на асфалт под зоркия учителски поглед, което остана за спомен на училището от завършека на празничния ден.

В разпънатите шарени шатри беше показано изработеното от децата през годината. Имаше почерпка за участниците и мобилна изложба от рол-банери „Проекти за бъдещето на Лом“.

Като истински домакин кметът на селото Людмила Пандурска откри празника, а кметът на Лом д-р Георги Гаврилов и председател на УС на МИГ Лом поздрави присъстващите като ги похвали за едни от най-инициативните на територията на МИГ. Половин милион лева от 4 договорa са реализирани от ковачичани и това си е истинско постижение.

Празнично настроение създадоха децата от детска градина „Здравец “ с рецитиране на стихове. Колоритните песни на певческа група „Настроение от Дунава“ към Дневен център за стари хора в с. Ковачица заредиха всички с настроение.

А основните участници бяха ученици от 1-7 клас от ОУ „Кирил и Методий“ и ПГ по СС „Дунавска земя“, които вече реализираха проекта по Стратегията на МИГ ЛОМ и показаха наученото. За активното си участие всички участници получиха грамоти от екипа на МИГ Лом.

 


2
3
4
5


2022-06-13 14:36:48