Голям селищен празник честваха в Крушовица

Голям селищен празник честваха в Крушовица

Село Крушовица отпразнува своя селищен празник на Спасовден.

С музикално-танцова програма, ученици от местното ОУ "Христо Ботев", дамска вокална група към НЧ "Просвета-1899", певческа група към ПК "Липов цвят" и младежки духов оркестър с. Бутан зарадваха всички присъстващи на площад "Проф. Д-р Иван Митев".

Приветствие отправи кметът на селото Илия Илиевски с пожелания за здраве и припомни, че селищният празник дава възможност да се поддържа жива връзката между хората и да не се къса тя с родния край. „Нека този празник продължава да пази традициите, да ни сплотява и да бъдем единни във всяко едно начинание“, призова кметът.

"Този ден е основателен повод за всички да се обединим в любовта си към родното село и родния край. Отбелязването на такива празници показва, че българското село е живо, любимо и с ясно бъдеще" - пожела на всички жители и гости на селото, Татяна Спасова - председател на ОбС Мизия.

Официални гости на събитието бяха кметът на Мизия Валя Берчева, заместникът й Цветан Василев, Демира Димитрова - кмет на Софрониево, общински съветници и други. 

 


2
3
4


2022-06-03 09:44:47