Росен Добрев излезе със специално обръщение

Росен Добрев излезе със специално обръщение

Със специална обръщение по повод 24 май излезе кметът на Оряхово Росен Добрев.

„Уважаеми учители, културни и просветни деятели, съграждани, на 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност се прекланяме пред святото дело на Солунските братя, пред техните ученици и поколенията книжовници, допринесли за опазването на писменото и духовното ни наследство.

24 май е най-яркото свидетелство за жаждата на българския народ за просвета и култура. През многовековната ни история училището винаги е било на стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България. Имаме достатъчно основание да се гордеем с постиженията и всеотдайността на нашите учители и преподаватели, които неуморно продължават да градят духовната крепост на знанието.

На всички Вас желая все така неотменно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език.

Бъдете живи и здрави, с вдъхновени следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи. Честит празник!“, се казва в поздравът на кмета Росен Добрев.
2022-05-24 13:17:21