С обновен площад и фестивал празнува Гложене

С обновен площад и фестивал празнува Гложене

По традиция на 21 май Гложене ще отпразнува събора си. Голямото постижение през годината е обновяването на част от площада пред кметството, признава кметът Петко Петков, който управлява вече четвърти мандат.

Продължава работата по пренасянето и оборудването на читалище „Яким Деспотов“, чиято сграда изгоря, но бе възстановена напълно с отпуснати от правителството средства.

Друг важен проблем, за който гложенци настояваха от години- отклоняването на земеделската техника по обходен път, също е решен. От входа на селото до базите на земеделска фирма е насипан 2 км път с трошенокаменна настилка, така че тежкотоварните камиони вече няма да разрушават двете улици- „Ал.Стамболийски“ и „Христо Ботев“.

Традиционния събор ще бъде отбелязан с фестивала „Огоста пее“, в който над два часа ще пеят и танцуват самодейци от Козлодуй, Оряхово, Мизия и Клубът на готините баби от Враца. Преди тях ще се представят с композиция „Аз към българче“ малчуганите от Детска градина „Радост“, а песни ще изпълнят талантите от местното училище. На финала три хора ще изпълнят от танцов клуб „Огоста“- с. Гложене. Заря и концерт на Сестри Диневи ще бъде кулминацията на празника, сподели секретарят на читалището Александър Цветков.
2022-05-21 12:05:50