Окончателно! На 3 юли в Лиляче излизат на избори

Окончателно! На 3 юли в Лиляче излизат на избори

На избори за кмет излизат във врачанското село Лиляче. Частичният вот за управник на населеното място ще се състои на 3 юли тази година. Датата е определена с указ на президента Румен Радев. Към момента все още няма яснота колко и кои ще бъдат кандидатите за поста.

Припомняме, че до предсрочни избори в Лиляче се стигна след като Общинската избирателна комисия във Враца прекрати предсрочно пълномощията на досегашния кмет Красимир Петров. Мотивът е влязла в сила присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол. Заседанието на ОИК е проведено след получено уведомление от Районна прокуратура, че Петров с определение на съда е признат за виновен за извършване на престъпление от общ характер и е получил присъда от три месеца „лишаване от свобода“ с отлагане на изпълнението за три години. Той е лишен от свидетелството си за управление на автомобил и трябва да плати глоба. Определението на съда одобрява споразумение между защитата на подсъдимия и прокуратурата и по същността си е влязла в сила присъда за извършено умишлено престъпление. Това е повод по закон да бъдат прекратени правомощията предсрочно на Красимир Петров като кмет на село Лиляче, се посочва в решението на избирателната комисия.

В момента начело на Лиляче е Павлина Петрова. Тя е главен специалист в кметството и ще го ръководи до провеждането на извънредните избори.

 
2022-05-20 13:39:51