Деца с голяма изява в Бяла Слатина

Деца с голяма изява в Бяла Слатина

В Бяла Слатина тачат традициите и ги съхраняват , за да ги предадат с много любов и постоянство на своите наследници, на идните поколения белослатинци.

Една такава традиция, която вече 9 години е част от майските културни празници, е Общинската асамблея на детското и ученическо творчество. След две годишно прекъсване организаторите на събитието- община Бяла Слатина и учебните заведения на територията на общината, с много ентусиазъм и желание подготвиха този хубав празник, който предизвика радостни емоции и много слънчево настроение  с изпълненията на учениците и малките възпитаници на детските градини от община Бяла Слатина, които  бяха актьори, певци и танцьори в поредното издание на Асамблеята.

Всички присъстващи имаха шанса да се повеселят заедно, да помечтаят и да полетят на крилете на своите мечти, да разкажат приказката за празника, която се оказа съвсем истинска- с истински герои, някои от които бяха участници в шоуто. И всеки  имаше възможност да прави това, което обича- да пее,  рецитира, рисува, да участва в драматизации.

Зам. кметът на общината- Боряна Петкова поздрави участниците във формата, като им пожела да се насладят на видяното и чутото за мечтите, вярата в доброто, искреността и приятелството и да не спират да вярват в чудеса.

Народният представител- Красен Кръстев също приветства събралото се множество и участниците в Асамблеята и им пожела тази традиция да продължи още дълги години и да се множат талантливите и можещи малки жители на нашата община. Той благодари и на учителите и ръководителите, благодарение на чиито неуморен труд и ентусиазъм децата откриват красотата на музикалното, театралното и танцовото изкуство.

 

 


2


2022-05-18 11:08:39