Открит турнир по шахмат в Бяла Слатина

Открит турнир по шахмат в Бяла Слатина

В рамките на майските културни празници, които общината организира всяка година, в Бяла Слатина се проведе открит турнир по шахмат. Мероприятието  е част от национално шахматно турне „Асеневци“2022 г., което обхваща 20 общини от цялата страна и e посветено на деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта - 17 май.

Програмата на събитието включваше открит урок по шахмат за начинаещи и забавни игри с награди, както и сеанс на едновременна игра срещу многократните шампиони по шахмат на България- Доника Шивачева и Даян Нинов. Присъстващите деца от общината демонстрираха сериозни познания в областта на играта и показаха, че този спорт има своето място в тяхното свободно от учене време.

Гостите и присъстващите бяха приветствани от зам.-кмета на община Бяла Слатина Боряна Петкова и от народния представител Красен Кръстев с пожелания за повече и по-чести срещи с цел популяризиране на шахмата като вид спорт сред подрастващите, за осмисляне на свободното им време, както  и организиране на подобни състезания за всички желаещи.

С най-благородни намерения, организаторите на събитието раздадоха на всички желаещи да упражняват този интересен спорт- начинаещи и по-напреднали, ваучери за едномесечен безплатен курс по шахмат, който записалите се за участие до края на месец юли, ще могат да посещават и да усвояват тънкостите на този развиващ мисленето и съобразителността спорт.


1
2
3
4
5
6


2022-05-17 19:05:49