Домът за стари хора в Попица отпразнува 17 години от откриването си

Домът за стари хора в Попица отпразнува 17 години от откриването си

Дом за стари хора „Св. Димитър“ с. Попица отпразнува 17 години от откриването си. Събитието уважиха с присъствието си Красен Кръстев - депутат от 47-то Народно събрание, Бисерка Бурдиняшка - секретар  на Община Бяла Слатина, Десислава Стефанова - директор Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция“, Юли Йолов - кмет на село Попица, Пенсионерски клуб „Дълголетие“ гр. Кнежа.

Бисерка Бурдиняшка прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината инж. Иво Цветков, в който се казва:

„Изказвам своята благодарност към целия екип на Дома, който благодарение на професионализма и отговорната си работа предоставя качествени социални услуги и грижа за потребителите! Бъдете горди и удовлетворени от това, че с Вашия неоценим труд и ежедневни усилия в името на дълбоко хуманна мисия, постигате най-значимото за хората –пълноценен и достоен живот! Нека този празник е повод да загърбите ежедневните проблеми и трудности и Ви зареди с положителни емоции, като отвори сърцата Ви за повече радост! На екипа на Дома за стари хора „Св. Димитър“ с. Попица и на неговите потребители желая здраве, радост и благоденствие“!

Красен Кръстев също поздрави всички възрастни хора, които в момента приемат този Дом за собствен, като им пожела на първо място много здраве и да бъдат все така обгрижвани с любов и внимание. Специални поздравления г-н Кръстев отправи към директора Силвия Дикова и целият персонал, като отбеляза, че не само красивата и уютна сграда, защото това са само стени, а предимно грижите и доброто отношение на тези хора, прави щастливи обитателите на Дома.

Директорът на Дома връчи грамоти и символични подаръци на потребителите, взели дейно участие в почистване и поддържане на градинските алеи и различните инициативи на Дома.

Гостите от гр. Кнежа поздравиха домуващите с няколко изпълнения, след което финалния щрих на тържеството беше разрязването на специално направената с много любов, за случая, красиво оформена торта.


1


2022-05-16 19:38:39