Тържествено изпратиха 142 абитуриенти от община Козлодуй

Тържествено изпратиха 142 абитуриенти от община Козлодуй

С тържествена церемония бяха изпратени 142 абитуриенти от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Козлодуй, СУ „Христо Ботев”, Козлодуй, ПГЯЕ „Игор Курчатов”, Козлодуй и СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Бутан. Денят е специален, защото изпращането на дванадесетокласниците е изключително емоционален момент не само за самите абитуриенти, но и за техните преподаватели. Ден на равносметки, мечти, блянове и надежда, ден в който порасналите вече деца стават отговорни граждани и сърцати хора.

Както всяка година представители от ръководството на Община Козлодуй уважиха с присъствието си празника на завършващите. Георги Кирков, заместник-кмет на община Козлодуй посети тържеството на ПГЯЕ „Игор Курчатов”, Лиляна Рашкова, секретар на община Козлодуй присъства на тържеството в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Бутан, Величка Нейчева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности”, бе гост в СУ „Христо Ботев”, Козлодуй, Лидия Петрова, началник на отдел „Образование, социални дейности и младежки политики” присъства в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Козлодуй.

На директорите бяха връчени букети, поздравителен адрес от името на кмета на община Козлодуй, Маринела Николова, и председателя на Общински съвет, Николинка Тодорова, и копие на ключа на Козлодуй с призив към абитуриентите да се върнат и да се реализират професионално в общината.

По традиция празникът ще бъде отбелязан с концерт специално за всички абитуриенти от общината, който е част от Общински културен календар.

Утре, събота, в 20:00 часа, на сцената в Ботев парк пръв ще излезе харизматичният рапър Ивайло Иванов, известен с псевдонима си Играта. Веднага след това купонът ще продължи с концерт на известната група „СкандаУ”.
2022-05-13 15:02:15