Кмет и депутат почетоха храмов празник в Долни Вадин

Кмет и депутат почетоха храмов празник в Долни Вадин

За поредна година по оригинален начин в оряховското село Долни Вадин отпразнуваха Гергьовден. Той е един от най-тачените светци в селото, затова и хората така са именували местната църква. Там бе отслужена литургия за здравето на всички вадинчани. След това всички се отправиха на площада, където читалище "Съзнание 1927" бяха приготвили програма, в която оживяха гергьовските традиции.

Приветствие отправи кметът на община Оряхово Росен Добрев, който специално отличи и местното читалище, което в последния месец спечели два конкурса- на АГОРА и на библиотечната асоциация за най-оригинална библиотека, въпреки че селцето е едно от най-малките в страната. Управляващият пети мандат Иван Спасов също отправи пожелания за здраве и щастие и се хвана на хорото.

Освен самодейците, концерт по случай празника поднесоха народните певици Мария и Магдалена Филатови. Сериозна почерпка имаше за всички присъстващи, между които народния представител Красен Кръстев и приятели от съседни села, а най-много наздравици имаше за именниците.
2022-05-06 18:18:27