Галиче се готви за голям фестивал

Галиче се готви за голям фестивал

Много радост и настроение си вземете и с тях заповядайте на третото издание на Фолклорния Фестивал „Данфорови ритми“, който ще се проведе тази събота от 15:00ч. в центъра на село Галиче. Събитието се организира от Сдружение “Роден Двор” в партньорство с НЧ "Просвета 1910 г.". Новото тази година е, че фестивалът е с конкурсен характер. Най-доброто изпълнение ще се оценява и избере с пряко гласуване от публиката, гласуване между ръководителите на съставите и жури в лицето на три експерта в сферата на фолклора. Съставът победител ще получи парична награда в размер от 600 лв. За всички участници ще има грамоти и сувенири.

На фестивала ще можете да се насладите на  българския фолклор, на традиционните северозападни танци и носии. Поканени са занаятчии, които ще покажат продукцията си.

Името на фестивала е свързано с вековна легенда за любовта между Данфор и неговата любима. Днешното село Галиче е исторически наследник на древни селища и култури. Сдружение „Роден двор” започва неформалното си съществуване през 2018 година, когато група млади, амбициозни и талантливи младежи решават да обединят своето въображение и сила, за да формират общност с общи ценности и идеи, която да съдейства за подобряването на цялостния живот в северозападното райско кътче.

Домакините се надяват фестивалът да се утвърди като едно от най-значимите културни събития в община Бяла Слатина.
2022-05-03 08:58:25