Двадесети юбилеен фестивал събира "златни петлета" в Бяла Слатина

Започва фестивалът „Златното петле“ в Бяла Слатина

Общински фестивал „Златното петле“ ще се проведе в Бяла Слатина. Организатори са общинската администрация и НЧ „Развитие – 1892“. Проявата ще се състои за двадесети пореден път на 30 април. „Златното петле” е  фестивал за популяризиране на българската забавна и народна песен с изяви на млади изпълнители от общината и региона. Той е посветен на 130-годишнината от основаването на НЧ „Развитие-1892“, съобщи секретарят Светлина Берова.

Старт на програмата ще бъде даден на 30 април в 8.30 часа с техническа репетиция. В 10 часа ще се състои конкурс за изпълнение на българска забавна и народна песен. В 14 часа лауретите ще изнесат концерт.

Участие в „Златно петле“ ще вземат общински детски заведения и училища от Бяла Слатина, Попица, Бъркачево, Търнава, Габаре, читалището в Малорад, 3 деца от Центърът за работа с деца от Враца и двама възпитаници на Сдружение „Новото поколение на талантите“ в Мездра. Участниците са общо 28.

На финала на проявата ще бъде връчена голямата награда „Златното петле“. В конкурса за най-добро изпълнение на българска забавна песен ще бъдат връчени три награди. Първа, втора и трета награда ще бъдат дадени и в конкурса за най-добро изпълнение на българска народна песен. Ще бъдат връчени и награда за най.малък изпълнител и приз на журито.

Разноските за участие във фестивала са за сметка на изпълнителите, категорични са организаторите.

 

 

 
2022-04-27 10:12:00