Пролетен празник за Великден в Бяла Слатина

Пролетен празник за Великден в Бяла Слатина

Напук на дъжда и мрачното време, пролетният празник в Бяла Слатина, посветен на най-светлия християнски празник Великден, успя да събере в местността „Лесопарка“ жители и гости на града, деца и възрастни, решили да се позабавляват и отдъхнат сред природата с организираните от община Бяла Слатина и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съпътстващи празника събития.

Кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков и народният представител Красен Кръстев поздравиха присъстващите с пожелания за много здраве, божие благословение и щастливи празнични мигове с близки и приятели, мир и светлина в домовете на всички.

И тази година водещ на празника беше забавният и неповторим с неизчерпаемото си чувство за хумор Цецо от „Семейни войни“.

В организираната кулинарна надпревара, взеха участие четири читалища, две училища, сборна група от детските градини и шеф Радо със своята кулинарна демонстрация. Всички присъстващи имаха възможност да опитат от изкушенията, които сръчните ръце на участниците бяха приготвили и сготвили.

На откритата сцена пяха и танцуваха самодейни колективи от общината, проведоха се и забавни и интересни игри, победителите в които получиха награди лично от инж. Цветков.

Децата, които бяха най- ентусиазираната публика пък се забавляваха, боядисвайки яйца в специално подготвени и украсени за случая шатри и със съдействието на цяла плеяда приказни герои.

Безспорно гвоздеят на програмата беше участието на младата и много талантлива изпълнителка Михаела Филева, която даже  успя да накара и слънцето най- сетне да се покаже.


1
2
3


2022-04-23 13:25:35