Патронен празник чества врачанско училище

Патронен празник чества врачанско училище

С грандиозно тържество днес врачанското СУ „Никола Войводов“ отбеляза патронния си празник. Тържеството започна с възстановка за живота и делото на великия българин, пресъздаден от възпитаници на учебното заведение. Празничната програма продължи с много песни и танци, изпълнени от възпитаниците на СУ „Никола Войводов“.

Поздравителен адрес към учениците и преподавателите на учебното заведение поднесе директорът Снежанка Каменова.

„Никола Войводов е личност, чиито живот е пример за всички нас. Ние следваме този пример и се стремим с достойнство да се наричаме войводи. Учителите изпълнихме мисията си – да създадем условия за развитие на качествата на нашите ученици. Успяхме да осигурим технически средства за електронното обучение на възпитаниците ни. Успехите на учениците не са единственото нещо, с което можем да се похвалим. СУ „Никола Войводов“ е с нова ограда, нови цветни алеи, оформен е и европейски кът в предверието на учебното заведение. Имаме и ново оборудване за специализираните ни кабинети. Можем да се похвалим и със STEM център, който официално ще бъде открит на 11 май тази година.“, заяви директорът Снежанка Каменова.

През годините СУ „Никола Войводов“ се доказа като образователен и възпитателен център, чиито ученици успешно се реализират както във Враца, така и по целия свят.

Заместник-кметът Петя Долапчиева беше официален гост на тържеството по случай патронния празник на Средно училище „Никола Войводов“. Тя приветства присъстващите и връчи на директора на учебното заведение - Снежанка Каменова букет и поздравителен адрес от името на кмета Калин Каменов.

„В днешния празничен ден, Ви благодаря за това, че пазите жив спомена за житейския път и делото на врачанина, революционера и радетеля за свобода - Никола Войводов. Бъдете горди с патрона на своето училище. Съхранявайте традициите и ги съчетавайте с иновациите в съвременното образование.“ -  се казва в поздравителния адрес.

Сред официалните гости бяха кметските наместници на жк „Дъбника“ и „Сениче“ Сашко Вълков и Емилия Ангелова.

 

 

 


1
2
3
4
5
6
7


2022-04-21 18:49:44