6-годишна зае второ място в престижен конкурс

6-годишна зае второ място в престижен конкурс

6-годишната Ема Мартинова Василева от Общинската спортна школа по художествена гимнастика „Грация“ заслужи второ място в Националния турнир „Ангелите на България“, който се проведе в столичната зала „София“. Това бе първото участие на талантливото момиче пред публика и с участието на 20 школи от страната, преди това тя впечатли с уменията си специалистите от известния клуб „Левски-Илияна“.

„Ема се представи отлично в това престижно национално състезание при доста сериозна конкуренция. Тя даже недоволстваше, че малко не и достигна за първото място, което говори за силна мотивация и огромно желание да бъде победител.“, сподели нейният треньор Милена Бурчина, която ръководи школата.

60 момичета вече втора година тренират художествена гимнастика в Общинската школа „Грация“.  Заниманията са безплатни и се провеждат във физкултурния салон на I ОУ „Никола Първанов“. Десетки деца от градините „Снежанка“, „Червената шапчица“, „Зведица“ и „Калинка“ пък участват в заниманията по боди балет към школата, също безплатно.

 


1


2022-03-30 14:39:13