Мизия- домакин на национален шампионат по спортно ходене

Мизия- домакин на национален шампионат по спортно ходене

За първи път Мизия ще бъде домакин на националния шампионат по спортно ходене. Той ще се проведе на 26 март и се организира от СК „Мизия“ и Общината, разказва треньорът на местните лекоатлети Красимир Маринов. Очакваме над 100 състезатели, като те ще се състезават в четири възрастови групи- момчета и момичета под 16 г., юноши и девойки под 18 г., юноши и девойки под 20 г. и за мъже и жени. Стартът ще бъде даден в 9.30 ч.в събота от кмета на общината Валя Берчева.

Бегачите ще мерят сили на 3, 5, 10, 20 и за първи път на 35 км, ако има записали се на най-дългата дистанция, уточнява Красимир Маринов. Специален гост на шампионата ще бъде спортния директор на Федерацията по лека атлетика Деян Драшков. От състезанието в Мизия ще бъдат определени и българските представители за балканското първенство в Атина на 3 април.

Свой представители ще изпратят два клуба от Добрич, както и такива от Шумен, Нови пазар, Ботевград, Койнаре и др. СК Мизия ще участва със 7 състезатели, споделя Красимир Маринов. Това са три момчета под 16 г., юноша под 20 г., 2 мъже и една жена. Нашите надежди за успех са свързани с Кристиян Асеновски и Мария Ангелова, които се готвят сериозно.

„От 15 години за първи път състезанието ще бъде в Северозападна България. За нас е привилегия, че Мизия спечели домакинството и това се дължи на Красимир Маринов и Спортен клуб Мизия с неговите отлични лекоатлети. За малко населено място е гордост да има такъв клуб и това състезание ще позволи градът ни да не е известен само с тежкото бедствие, а със спортните и други успехи на младите хора“, заяви кметът на общината Валя Берчева.
2022-03-17 08:29:38