Врачанско школо е посланик на Европейския парламент

Врачанско школо е посланик на Европейския парламент

 Съвместно обучение на тема: „Европейски съюз – държави членки, факти и начин на работа”,  се проведе в Средно Училище „Никола Войводов”- гр. Враца, в партньорство с център „Европа Директно“- гр.  Враца.

Целта на поредната инициатива в СУ „Никола Войводов“, което е включено в програмата за училища посланици на Европейския парламент, бе да се подобри осведомеността сред учениците относно Европейския съюз, техните права като граждани и активното им участие в демократичния живот на ЕС.

Гост и лектор в обучението беше  Мария Панайотова, ръководител на център „Европа Директно“ към Търговско-промишлена палата – гр. Враца. В практическата част от обучението, под ръководството на Марио Коцев, ученици от седми, девети и единадесети клас участваха в практически игри за държавите членки на ЕС и за факти свързани с ЕС. Учениците представиха мултимедийна презентация за ЕС, а накрая придобитите знания бяха тествани и чрез онлайн викторина в обучителната платформа Kahoot .

 В края на обучението всички участници получиха сертификати от проведеното обучение, а победителите в игрите със състезателен характер бяха наградени.





2022-02-25 12:43:59