Белослатинци с голямо тържество на площада

Белослатинци с голямо тържество на площада

В последните години, за белослатинци, се превърна в утвърдена традиция  на 14 февруари  да отбелязват и двата съвпадащи по време празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.  Празнувайки заедно пък, всеки път се убеждаваме, че най- хубавите празници са споделените- моментите, когато можем да видим и се докоснем до познат или приятел, с когото да си честитим повода за празнуване и да се потопим заедно в празничната атмосфера.

И тази година двата празника събраха жители и гости на Бяла Слатина на централната алея на града, за да уважат празничния 14 февруари. На присъстващите бяха раздадени красиви, специално изработени от тесто  валентинки, дело на възпитаниците и преподавателите от СУ „Хр. Ботев“с. Габаре и ПГО „Елисавета Багряна“ Бяла Слатина, а  любителите на виното имаха възможност да изпият по чаша от божествената напитка и да вкусят от кулинарните предизвикателства, приготвени от Общинско предприятие „Пазари и социални дейности“.

Наградени бяха победителите в конкурса за най- добро домашно бяло и червено вино, организиран от община Бяла Слатина.

Победители в категория бяло вино са:

На първо място- Цветан Цветков от гр. Бяла Слатина

На второ- Лъчезар Лазаров от гр. Бяла Слатина

 Третото място беше отредено на Иво Боровански от с. Галиче.

В категория червено вино класирането е следното:

Първо място за Веса Петкова- от гр. Бяла Слатина

На второ място се нареди Къно Кънов от с. Галиче

Третото място зае Димитър Милов от Бяла Слатина

Зам. кметът на общината- Боряна Петкова, връчи на победителите грамоти и предметни награди. Грамоти бяха връчени и на всички участници в конкурса.

 Поздрав към присъстващите, по повод двойния празник, отправи зам. кметът на общината- Петър Петров. Празничен поздрав беше прочетен от името на кмета на община Бяла Слатина- инж. Иво Цветков.

 


2
3


2022-02-14 14:02:29