Валя Берчева: Честит празник, мизийци!

Валя Берчева: Честит празник, мизийци!

На 13 февруари 1970 г. с Указ № 344 на Държавния съвет е с. Букьовци е обявено за град с древното име Мизия

Уважаеми съграждани,

Няма бъдеще без достойно минало и настояще. Летописът на Мизия е преизпълнен с необикновени хора и събития, които ще останат във вечната памет на нашата история. На предците си дължим доброто име на града си, от тях тръгва градивното начало, от техния опит и мъдри завещания черпим сила за своите постижения в настоящето.

С поглед, отправен към бъдещето, крачим към успехите и поривите на сегашното време, знаейки, че пътищата към бъдещето, тръгват винаги от съхранената мъдрост на миналото.

Нищо не може да съществува само по себе си. Градът живее с пулса, мечтите и надеждите на всеки един от нас. Независимо от тежките предизвикателства на времето, позитивизмът и желанието да вървим напред, ще ни дадат основание да сме горди от себе си. Един град е толкова голям, колкото големи са мечтите на хората в него.

Вярвам, че всички заедно ще успеем - ако работим в една посока, с общи усилия, с общ ум, дух, сърце и талант ще направим Мизия такава, каквато искаме да я оставим на децата ни.

Нека всички ценности, които сме наследили от нашите предци, ги предаваме на бъдещето на България!

Уважаеми съграждани,
На всички Вас, от все сърце пожелавам здраве и мир. Нека бъдат благословени дните ни, нека да успяват добрите дела и начинания! Да отворим душите си за обновлението, за надеждата, за оптимизма!

Историята се пише всеки ден от всички ни.
Честит празник!
Бог да пази Мизия!

Валя Берчева,
Кмет на община Мизия
2022-02-13 15:22:38