Старчески дом възражда малко селце в Северозапада

Старчески дом възражда малко селце в Северозапада

Старчески дом иска да открие Община Криводол в село Уровене. За целта ще се ползва сградата на затвореното преди повече от 50 години местно училище.

„Процесът е задвижен. Готови са документите, с които статутът на училището е променен и сградата е готова да заработи като старчески дом. Вложени са доста средства в ремонта и оборудването й, а вече имаме и двама кандидати да я стопанисват. Идеята е или да отдадем под наем сградата, или да я управляваме съвместно“, съобщи за медията ни кметът на Община Криводол Христо Доков. Домът е ремонтиран с пари от държавата преди 12 години в мандата на Николай Иванов, но община Криводол, по времето на екскмета Петър Данчев, не успява да намери средства за дооборудване и пускане в действие, въпреки огромната нужда.

В дома ще могат да бъдат настанени над 30 пенсионери, нуждаещи се от грижа, внимание и медицинско наблюдение.

 „Сградата е напълно ремонтирана, с нов покрив. Много здрава и масивна е. Обзаведена е, има даже легла и матраци. Изградена е парна инсталация. Чакаме с нетърпение и аз и местните жители да заработи. Селото ни е тихо и спокойно. Това да имаме старчески дом ще го оживи, ще се отворят и работни места“, уточни кметският наместник на Уровене Петрана Петрова.

Предстои да бъде обявен търг за отдаване на старческия дом. Кметът Христо Доков се надява да има много желаещи.

 


2
3


2022-02-04 15:53:05