Почитат паметта на Цветана Орашка

Почитат паметта на Цветана Орашка

Днес, в Деня на родилната помощ, известен в народната традиция като Бабинден, отдаваме почит и благодарим на хората, които работят в тази сфера. Община Оряхово за поредна година уважи всички онези специалисти, помогнали на живота да се появи на бял свят.

На този ден се почита паметта на и на една много всеотдайна  на работата си акушерка, която вече не е сред нас – Цветана Орашка от с.Селановци. Дълги години от живота си е посветила на мисията си като започва от 1965 г. до 2012 г. Работила е като акушерка в Здравната служба в с. Селановци и след това е продължила като патронажна акушерка. Била е и медицинска сестра при различни лични лекари, като последната от тях е била д-р Бамбова.

През изминалата 2021 година на територията на общината са родени 63 бебета. 28 от тях са в град Оряхово. 20 пък са новородените в с. Селановци. В с. Остров  през изминалата година появилите се на белия свят деца са 11, с. Лесковец – 2, с. Галово – 1 и с. Долни Вадин – 1. Последното бебе на 2021 година е Денис Мариов Димитров.
2022-01-21 14:07:40