Дадоха на съд учителка от Бяла Слатина

Дадоха на съд учителка от Бяла Слатина

Врачанската окръжна прокуратура предаде на съд 39-годишната В.В. по обвинение за извършено от нея престъпление. Подсъдимата е правоспособен водач на моторно превозно средство, работела е като учител в гр. Бяла Слатина. Около 23 ч. на 29 юни миналата година 17-годишният Г.К. управлявал велосипед, който не бил снабден с устройство за излъчване на добре различима светлина отпред и светлоотразител отзад, по ул. „Георги Димитров“ в с. Търнава. Зад него, в същата пътна лента, се движела В.В. с лек автомобил, м. „Ауди“, шофирайки на къси светлини, със скорост от 85,6 км/ч, при максимално разрешена за населено място от 50 км/ч. Жената не забелязала велосипедиста и с предната челна част на колата ударила велосипеда в задното колело. Последвало падането на Г.К.

Инцидентът бил възприет от намиращи се в близост свидетели. Незабавно бил подаден сигнал на телефон 112. Междувременно обвиняемата спряла автомобила на следващото кръстовище и се насочила към местопроизшествието. Забелязвайки струпване на хора, се върнала при колата. Пристигналият на място екип на спешна медицинска помощ констатирал настъпилата смърт на Г. К. Служители на МВР тествали обвиняемата с техническо средство за употреба на алкохол, отчело наличие на 1,05 промила. В.В. отказала да й бъде извършена проба за употреба на наркотични вещества.

По делото е била изготвената химикотоксикологична експертиза, установила концентрация на алкохол в дадените от обвиняемата проби. От извършената токсикохимична експертиза е видно, че по време на пътния инцидент В.В. е била под влияние на употребено наркотично вещество тетрахидроканабинол, съдържащо се в марихуана, канабис. Според заключението на вещото лице причината за смъртта на Г.К. са травматични увреждания, получени вследствие на пътната злополука. Предстои делото да продължи в съда.
2022-01-13 10:10:47