Генерал Атанасов отваря приемна за врачани

Генерал Атанасов отваря приемна за врачани

Лично председателят на ДСБ генерал Атанас Атанасов ще защитава интересите на врачани в парламента. Това той заяви на пресконференция във Враца след проведеното заседание на Изпълнителния съвет на Демократи за силна България /ДСБ/, на което градът ни бе домакин. Народният представител ще има приемна веднъж месечно в общините от Врачанско в знак на уважение към високите резултати, постигнати от местната структура на последните три избора.

Той обяви във Враца, че отчетно-изборното събрание на партията ще се проведе на 12 февуари в София, тъй като мандатът на ръководството е изтекъл още през юли. Генерал Атанасов представи и новите областните управители от Демократи за силна България- Любен Иванов /Видин/, Катя Панева /Хасково/, Людмила Илиева /Велико Търново/ и Йордан Иванов /Пловдив/ и подчерта, че скоро партията ще има представител и в Областна администрация-Враца.

"Вярвам, че работата в парламента ще се подобри и той ще бъде мястото, където ще се вземат важните решения в държавата. Готови сме с наши законопроекти, като ще настояваме за бърза съдебна реформа, закриване на специализираното правосъдие, промяна на ВСС и смяна на главния прокурор, дигитализация, решаване на проблемите в екологията и енергетиката. Доста предизвикателства има и пред външната ни политика и са похвални инициативите на премиера Кирил Петков за Република Северна Македония, защото стратегическия процес на интеграцията на Западните Балкани е в интерес на България, но страната ни трябва да обърне внимание и на икономическите аспекти в отошенията ни с тези страни. Напрежението по оста НАТО-Русия се засилва по отношение на Украйна и Казахстан и в Черноморието и България трябва да поддържа ангажиментите си като член на НАТО, категоричен е Атанасов.

 
2022-01-09 16:11:39