АСК Старт М /Криводол/ е №1 в рали кроса за 2021 г.

АСК Старт М /Криводол/ е №1 в рали кроса за 2021 г.

АСК Старт М /Криводол/ е отборен шампион в рали кроса за 2021 година.

Само две, от заявените четири състезания, се проведоха през изминалата година. Те се състояха на пистата в село Баховица край Ловеч и на писта „Строител” в Криводол. В отборната надпревара първия тим на Старт М е победител, а втория е на трето място.

Видинският Жикомотор спорт спечели второ и пето място с двата си тима. В най-силния клас, Дивизия 1, криводолчани имаха пълна доминация, като заеха призовите места. Шампион е Иван Живков – Пожарния с подгласници Мирослав Цветанов – Бомбата и Емил Минчев. В Дивизия 2 с предно предаване победата е за Ивайло Здравков от Жико, като изпревари представителите на Ботевград – Светослав и Цветан Микови. Пети е Георги Василев от Старт М.

В Дивизия 3 със задно задвиждаве титлата е за Любослав Бойков от Старт М следван от съотборника си Ивайло Иванов и Недялко Неделков от видинския клуб. Купа „Лада” печели Ивайло Цветков от Жико пред Цветелин Велков от Старт М и Андрей Стефанов от Жикомоторспорт.

„Много съм доволен от представянето на момчетата. За поредна година печелим титлата в една тежка 2021 година. За съжаление само две състезания се проведоха. Заради повреди наши пилоти не успяха да карат и в двата кръга и за това имаме по-малко призьори в Дивизия 2 и Дивизия 3. В кралския клас сме доминанти, но тук все по-малко стават автомобилите. За 2022 година ще заявим две състезания в Криводол и на пистата в бойчиновското село Мадан, дано успеем да ги направим и двете. Пожелавам на състезателите и техните семейства здраве и да продължават да радват многобройната публика на рали кроса в Северозапада и да спечелим нова титла за клуба”, сподели президентът на АСК Старт М /Криводол/ инж. Спас Спасов.
2022-01-02 12:02:39