Губернатор алармира за схеми с държавни служители във Враца ВРАЦА ДНЕС

Губернатор алармира за схеми с държавни служители във Враца

Масирани нарушения са извършвани във врачанската Областна администрация. Основно това е ставало при назначаването на служители в държавната администрация. Това съобщи на брифинг губернаторът Иван Сълов. С встъпването си в длъжност той е установил, че администрацията няма юрисконсулт. Причината за липсата на такъв кадър е, че длъжността е била претрансформирана в технически сътрудник, който е бил на пряко и единствено подчинение на предходния областен управител Малина Николова. На този етап обаче няма яснота какво точно е работило въпросното момче, което е родом от врачанското село Лиляче. С назначаването на служебен губернатор до момента въпросният служител е в болничен, който приключва на 28 декември.

„В момент, в който въпросният човек се върне на работа, аз ще го освободя“, категоричен бе Иван Сълов.

Като друго нарушение служебният губернатор отчита друга трансформация на длъжност. Мястото за младши експерт е трансформирано в хигиенист. Тези неправомерно заменени постове вече са оправени, допълни Сълов.

Най-грубото, което е излязло през последните седем месеца е било това, че директорът на дирекция „Административен контрол“ Диана Янкова междувременно е работил на няколко трудови договора с други клиенти. Той е съвместявал работата си в държавната структура и частните си клиенти през последните няколко години. По този повод той ще понесе съответното наказание, заяви врачанският губернатор.
2021-12-22 12:30:28