Сменят областния управител на Враца

Сменят областния управител на Враца

Тотална смяна на областни управители предстои да бъде извършена в цялата страна. Очаква се новите губернатори да бъдат назначени в началото на новата година или по точно казано през месец януари. В общественото пространство вече се завъртяха редица имена за високия пост. Разбира се това са основно хора, свързани с коалиционното правителство – активисти на „Продължаваме промяната“ и от Демократична България. На места в страната дори е възможно да бъдат сложени областни управители от БСП. Такава е договорката между самите партии, участващи в новото правителство, категорични са запознати с политическите дела.

Най-много са спряганите имена за губернатор на област Враца. На този етап имената, които се носят с общественото пространство са на трима човека. Първото спрягано име е на зам. председателят на Общинския съвет в града под Околчица и лидер на Демократична България за Врачанско Владислава Лакова.  Според градската мълва сините вече са се договорили с управляващите да имат пет губернатори в страната. Един от градовете е именно Враца. Второто име, което излезе на светло през последните дни е това на бизнесмена и бивш областен управител на Враца Момчил Младенов. Третото име, което усилено се впряга за високия държавен пост е това на настоящия шеф на Регионалната здравна инспекция в областния център д-р Орлин Димитров. Пред репортер на „Северозапад днес“ той нито отрече нито потвърди информацията, че може да бъде новият областен управител на Враца.

„Моето име се впряга във всяко едно нещо, което става в този град“, заяви д-р Димитров.

Според политически кадровици не малка е вероятността на поста да бъде назначен млад мъж с опит, който е малко познат на обществеността. Никой обаче не пожела да разкрие името му.
2021-12-17 09:11:50