Обявиха Ден на траур в Кнежа

Обявиха Ден на траур в Кнежа

Ден на траур в памет на починалото 17-годишно момче е обявен в Кнежа. Общинският флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина.

„Човек остава безмълвен  пред такава трагедия. Това е тъжен момент за всички ни! За жалост едва в такива моменти си даваме сметка колко ценен е човешкият живот и  всеки един миг прекаран с любимите хора. Изказвам своите най-дълбоки съболезнования към семейството и близките на детето. В знак на съпричастност към болката, Община Кнежа обявява Ден на траур в памет на 17-годишното момче. Общинският флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина.

Бих искал да изкажа своята благодарност за незабавната реакция на РПУ – Кнежа, които реагираха мигновено и заловиха извършителите на жестокото убийство! Дълбок поклон!“, заяви кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

Припомняме, че тялото на 17-годишният Веселин бе намерено край Бяла Слатина. Момчето е било в неизвестност от няколко дни. За последно 17-годишният Веселин е видян да се качва в червен автомобил на 28 срещу 29 ноември. Баща му Петър Веселинов разказва, че са били навън с още 5-6 души, когато той казал на сина си да се прибират и момчето се съгласило. Докато говорил с друг човек той изгубил Веселин от поглед за 1-2 минути и него вече го нямало. Оттогава следите на Веселин се изгубили и близките му започнали собствено разследване. Те прегледали записи от охранителни камери в Кнежа и установили, че младежът се е качил в автомобил, който след това тръгнал към Бяла Слатина.

По случая са задържани двама души - на 19 и 20 г. Засега полицията отказва коментар за обстоятелствата около смъртта на младежа и цялата информация за кончината на Веселин идва от негови близки. Очаква се от МВР и прокуратурата в Плевен да дадат повече подробности по случая.

 
2021-12-02 11:26:05