Канят на хубава постановка във Враца

Канят на хубава постановка във Враца

Драматично-куклен театър- Враца кани публиката на едно от най-новите си заглавия в репертоара на трупата "Гостилничарката".

Заповядайте на театър! Подарете си вълнуващо преживяване и добро настроение в навечерието на светлите празници.

Представлението ще се играе в Камерна зала от 19 ч. на 2 декември /четвъртък/.

/Изискват се сертификати/

 

„Искам да съм желана, харесвана и всички да са в краката ми. Това искам, както повечето жени. И никакъв съпруг не ми е притрябвал.”

През 1753г. „Гостилничарката” от  Карло Голдони слага  началото на жанр „романтична комедия”. Главният комедиен  персонаж за пръв път е женски.

Хубавата Мирандолина, съдържателка на хотел във Флоренция, е ухажвана от всичките си гости – богати италиански аристократи. Тя майсторски балансира между чувствата им и ревността на своя слуга, докато в хотела не отсяда клиент с непревземаемо сърце и сурови обноски. Честолюбието на Мирандолина е засегнато и тя събира целия си арсенал от умения и чар, за да съблазни  новодошлия и да разбие сърцето му.

Това, което следва, е нагледен урок по завоюване на мъжкото сърце. Стъпка по стъпка, капан след капан, импровизация след импровизация, планът се разгръща, следвайки желязната воля и дръзката артистичност на Гостилничарката. Стратегията й е толкова добре обмислена и осъществена, че между илюзията и действителността няма почти никаква разлика.

 

 

 

УЧАСТВАТ:

САБИНА КОЕН, ОГНЯН СИМЕОНОВ, КИРИЛ СТАМЕНОВ, БОРИСЛАВ БОРИСОВ, ДЕЯН ЖЕКОВ, КАЛИН КОСТАДИНОВ, ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ, РАЛИЦА КОВАЧЕВА-БЕЖАН/ ИНА ГЕОРГИЕВА, МИЛЕНА МИЛЧЕВА.


2


2021-11-30 15:23:51