Купуват луксозни возила за врачански инспектори

Купуват луксозни возила за врачански инспектори

С два нови автомобила ще се сдобие скоро Звено „Инспекторат“ към Община Враца. За тях ще бъдат похарчени 80 000 лв.  Бърза справка показва, че за такава цена могат да се закупят луксозни коли с доста екстри. Така по-лесно ще се осъществяват проверки свързани със спазването на Ковид мерките, мотивират предложението си от местната администрация. Парите идват от ПМС, с което общината е получила трансфер в размер на 1 077 804 лв. С останалите средства се предвижда ремонт на улици.

„Експлоатационното състояние  на част от участъците от общинските пътища затруднява осигуряването на здравни услуги за една от най-уязвимите групи от населението в селата на общината и изпълнението на противоепидемични мерки за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19. За да получават хората медицинска помощ е необходимо достъпът до всички населени места да се улесни чрез извършване на текущи ремонти на общинските пътища“, обясняват от Община Враца.

За изпълнение на мярката кметът предлага да бъдат похарчени 836 133 лв.

Общинският съветник Момчил Младенов предложи средствата за закупуване на двете коли да се пренасочат отново за ремонт на улици, но кметът Калин Каменов заяви, че возилата са изключително необходими, за да се правят проверки именно в Ковид обстановката.

Последва гласуване на предложението на Младенов, но болшинството от съветници го отхвърлиха, което означава, че колите за 80 000 все пак ще бъдат закупени.

Предвиждат се и редица изменения по бюджета. Предстои изграждане на нов мост към кв. Бистрец. Ще се изготви инвестиционен проект за изграждането на мащабен парк в ж.к. „Сениче“, на чиято огромна площ ще има водно огледало, фитнес на открито, площадка за четириноги, параклис и две заведения. На дневен ред е и ремонтът на няколкостотин метровата пътна отсечка до почивната база на АЕЦ Козлодуй във Врачанския балкан. За близо 3000 лв. ще се купува моторен снегорин за Горно Пещене, а 7 500 отиват за отводняването на улица в Челопек.

 
2021-11-30 11:22:01