Росен Добрев обяви Петя Русинова за съвременен будител

Росен Добрев обяви Петя Русинова за съвременен будител

Специален поздрав и плакет по повод Деня на народните будители получи от кмета на Община Оряхово Росен Добрев, дългогодишният директор на училището в Селановци Петя Русинова. Благодарение на упоритостта й в годините и умелото управление на учебното заведение учениците печелеха безброй награди, както и се реализираха редица проекти и конкурси.

Припомняме, че преди няколко месеца директорката се пенсионира.

„Благодарение на Вас стотици деца, където и да отидат с гордост споменават Селановци. Хиляди са направените рисунки, омесените хлябове и извоюваните победи. Зад всичко това стои вашето име. Вие сте истински безценен пример за съвременен будител и продължавайте да вдъхвате живот и смисъл, красота и хармония във всичко, с което се захванете и за децата на Селановци, на общината, на България. Да даваш с дела и думи, с пример и жар е мисия за цял живот“ се казва в плакета, който получи Петя Русинова.

„Да си пожелаем повече да са будните, по-малко да се налага да събуждаме и събудените да знаят какво искат в този живот. Ако не е ясна целта не знаеш кой влак да хванеш“, коментира Петя Русинова.

На награждаването присъства секретарят на Община Оряхово Христина Цонева и кметицата на Селановци Росица Койнова.

Росен Добрев пожела „На добър час“ и на новия директор на ОУ „Никола Вапцаров“ Гергана Ценкова.

„Лентата е много висока, но вярвам, че ще се справиш с управлението на училището“, каза кметът Добрев.

 
2021-11-01 11:03:28