Предлагат д-р Незабравка Хайтова за национална награда, ето другите отличени

Предлагат д-р Незабравка Хайтова за национална награда

Д-р Незабравка Хайтова да бъде наградена с националното отличие "Най-заслужил лекар от районна колегия", предложи РК на БЛС-Враца на свое заседание. Тя е началник на Пулмологичното отделение на Специализираната белодробна болница във Врацаи с номинацията се отдава заслуженото за всеотдайната й работа за борба с коронавируса.

Девет лекари от област Враца ще получат наградата на регионално ниво. Това са д-р Валери Василев, д-р Павел Иванов и д-р Петя Кирякова от КОЦ-Враца; директорът на дирекция в РЗИ Враца д-р Чавдар Манов, управителят на НМЦ д-р Антонио Георгиев, личните лекари д-р Анимир Павлов и д-р Светозар Лазаров, д-р Даниела Шаркова- управител на лаборатория в Оряхово и акушер-гинекологът от козлодуйската болница д-р Румяна Димова.

По решение на УС заради всеотдайната им работа в пандемичната обстановка награди ще получат още следните здравни заведения: КОЦ-Враца, многопрофилните болници в Бяла Слатина, Козлодуй и Мездра, както и РЗИ-Враца и дружеството на общопрактикуващите лекари в областта.

 
2021-10-18 17:57:40